Patmos församling historia

Patmosförsamling kom på tanken år 1992. Församling började som bön grupp. Enligt bibeln är våra tankar inte Guds tankar och inte tvärtom heller.

Den 15 maj 1993 då samlades tre personer till möten i hemmen. Efter några samlingar kom mycket folk och i hemmet var alldeles för liten då uppstod behovet att hyra en större lokal till någon kyrka så alla människor kunde få plats.

Efter en viss tid blev det dags att flytta verksamheten till ännu större och bättre lokaler och det blev Filadelfia i Spånga år 1993. Det var i Spånga som gruppen blev känd och började med offentliga möten.

Den 1998-09-20 flyttade gruppen till Missionsförbundet i Högdalenskyrkan. Flyttningsanledning var att med en större och bättre sal i Spånga blev ändå iordningställd för mindre enskilda sammankomster och att bedriva barn och ungdomsverksamhet och var det bara en bönegrupp.

Vid Högdalensflyttningen döpt vi gruppen till namnet Patmos som skulle likna en församling. Vid första ledningsmötet, beslutade vi att församlingsnamnge och detta skedde genom en universell röstsiffra i detta mötets närvarande.

Invigningen av den nu rymliga Patmos kyrksalen blev den 2000-09-24 efter flyttning från Högdalen till Bredäng pingstkyrkan, detta berodde på av att pingstkyrka församling i Bredäng tillhör Filadelfia församling. I januari 2013 bildades egen församling med samma namn.. 

Patmos församling är medlem i samfundet Pingst - fria församlingar i samverkan. 

Samarbete

En provision från ovan

Mission

Vår historia

Vi började i Spånga

Om Oss

Cellgrupper

Kontakta Pastor Antonio

Bönemöte